Rolex Modeller

Rolex Modeller

Rolexklockan introducerades på marknaden för ungefär 100 år sedan och idag är de schweiziska klockorna fortfarande tidlöst populära.

Det finns många Rolex modeller, och här följer några av de mest populära klockorna.

 

Rolex DateJust 

rolex datejust

introducerades på marknaden år 1945 och är Rolex mest populära klocka. När DateJust introducerades var det den första klockan som kunde visa tiden automatiskt. Klockan är en klassiker som går att bära var som helst, när som helst. Fram tills slutet av 50-talet fanns klockan bara tillgänglig i guld men idag finns den också i rostfritt stål. Klockan finns tillgänglig i både dam- och herrmodell, herrmodellen är 36 millimeter i diameter medan dammodellen är 26 millimeter. Den mest typiska armbandmodellen för DateJust är Jubilee, men klockan finns också att köpa i Oystermodellen. DateJust har synts till på många kända handleder, bland andra John Travoltas och Bruce Willis.

 

Rolex Submariner rolex submariner

Är en annan populär modell som har synts i ett flertal gamla James Bond-filmer. Klockan introducerades på mitten av 50-talet och modellerna fram tills 1958 kallas ofta för ”James Bond-klockor”. Klockan har dock utvecklats sedan dess då designen är annorlunda, bland annat storleken på urtavlan. Idag är urtavlan 40 millimeter och modellen är av rostfritt stål. Den finns endast tillgänglig med svart urtavla. Klockan är perfekt för äventyraren då den är robust men elegant. Submariner visar den exakta tiden på ett vattendjup upp till 300 meter. Klockan går att inköpa i rostfritt stål eller 18 karats guld och är en del av kollektionen Rolex Ostyer Perpetual Professional.

 

Rolex President

 

Lanserades 1956 och är en lyxig och elegant modell. I Europa är modellen känd som Day-Date, vilket är det rolex presidentursprungliga namnet på klockan. Klockan döptes till Day-Date för att namnet beskriver klockans huvudsakliga funktion. Det finns två förklaringar till varför den heter Rolex President i USA, den första förklaringen är att namnet kommer från ett guldarmband som kallades för ”presidentens armband” som skapades exklusivt för klockan. En annan förklaring är att Rolex gav Day-Date klockan till Dwight Eisenhower, USAs dåvarande president. Det sägs att flera andra presidenter så som Richard Nixon och John F. Kennedy var förtjusta i just denna modell.

 

Rolex Explorer

rolex explorer

Lanserades 1953 i samband med att Edmund Hillary och Tenzing Norguay nådde 8650 meters höjd på Mount Everest. Det finns inga bevis på att äventyrarna faktiskt bar Rolexklockan när de besteg berget, dock hävdar Rolex att så var fallet. Företaget använde Hillary och Norguay flitigt i reklamkampanjer. Explorer är en tålig och robust klocka som ska klara av extrema förhållanden. Modellen har förändrats en hel del sedan 50-talet. Den typiska modellen är gjord av stål, har en svart urtavla och Oysterlänk.

 

Rolex Air-King

rolex air-king

En popular variant av Rolexklockan är Air-King. Klockan är en del av kollektionen Oyster Perpetual och är den billigaste modellen av Rolex. Air-King har en enkel design jämfört med många andra Rolexklockor, men det är en perfekt modell för den som inte har horder med pengar att spendera. Klockan är 24 milimeter i diameter och är vattentät upp till 100 meter.

Published by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *