Rolex Kopior

Rolex Kopior

Rolexklockor är dyra historier, en klocka kan kosta från 30 000 kronor upp till en halv miljon kronor eller mer. En del vill inte betala priset för en äktarolex kopior Rolexklocka och väljer istället att köpa en Rolex kopia. Kopior av Rolexklockor kan kosta allt mellan 40 till 10 000 kronor och kan även variera i kvaliteten. Det finns dock en mängd drag som skiljer en äkta Rolexklocka från en falsk.

Den första och mest självklara antydan om att en Rolexklocka är oäkta är priset på klockan. Om den är för lågt prissatt, är det troligtvis en kopia. De äkta klockorna säljs endast från Rolex-handlare, så om du hittar klockan på en marknad är den garanterat oäkta.

De falska klockorna tillverkas främst i Asien och kopiorna kallas ofta för Foolex, Folex, Bolex eller Fauxlex. Det sägs att de förfalskade klockorna årligen orsakar runt sju miljarder kronors förlust till urindustrin.

Om du är osäker på om en klocka är äkta kan du testa att doppa den i vatten. Alla Rolexklockor är vattentäta så den äkta klockan ska tåla vatten. Notera även förstoringsglaset på urtavlan och se hur mycket datumet förstoras. En äkta klocka kommer att förstora datumet så att det syns tydligt, om datumet är mindre tydligt är klockan troligtvis oäkta.

Om du har en Rolexklocka av rostfritt stål som visar både datumet och veckodagen är klockan garanterat oäkta, eftersom den sortens Rolexklocka endast tillverkas i 18 karats guld eller platina.

Published by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *